SYSTEMISCH WERKEN

Familieopstellingen en organisatieopstellingen

Een opstelling is een krachtige wijze om onbewuste patronen en processen boven tafel te krijgen.

WAT IS HET?

Familieopstellingen en organisatieopstellingen wordt systemisch werken genoemd en is ontwikkeld door Bert Hellinger, psychotherapeut.

Je familie is een systeem waar je uit voortkomt en van daaruit neem je een geschiedenis mee.  Veel van onze overtuigingen, gedragingen en patronen vinden hun oorsprong in de systemen waarin we zijn opgegroeid. In een systeem kunnen allerlei verstikkingen spelen zoals angsten, hoge verantwoordelijkheid, onzekerheid, onrust, waardoor men niet altijd in zijn eigen kracht kan staan.

Het kan zijn dat je steeds tegen hetzelfde probleem of thema aanloopt in je leven en niet weet waar dit door komt. Een opstelling is een mooie manier om antwoorden of inzichten hierin te krijgen, men ziet en voelt wat er nodig is om zo weer in je eigen kracht te kunnen gaan staan.

Een organisatieopstelling is gebaseerd op familieopstellingen.
Bij een organisatieopstelling doe je onderzoek naar de dynamiek in een bedrijf of samenwerkingen, ook met als doel inzicht te krijgen, een vraag zou kunnen zijn: “wat maakt dat mijn bedrijf steeds stagneert?”. Het laat onbewuste verhoudingen en verbanden zien die bijvoorbeeld een goed resultaat van een organisatie in de weg kunnen staan.

Onderstaande wetten zijn belangrijk in familie- en organisatiesystemen, dit wordt altijd onderzocht tijdens een opstelling:
– Ieder familielid/ organisatielid heeft het recht erbij te horen
– Ieder familielid/ organisatielid heeft een eigen plek
– Er is een balans tussen geven en nemen
– Iedereen draagt zijn eigen verantwoordelijkheid

Vragen of interesse? Bel of mail gerust!
06 405 68 103
info@normasense.nl

Adres

Beerseweg 19A, 5443 NL, Haps