SENSI-THERAPIE

EEN EFFECTIEVE THERAPIE VOOR JONG EN OUD

WAT IS HET?

Deze alternatieve behandeling gaat ervan uit dat lichaam en geest elkaar voortdurend beïnvloeden en problemen ontstaan doordat lichaam en geest in onbalans zijn. Het opheffen van deze onbalans is het doel van de behandeling. De onbalans kan veroorzaakt zijn door bijvoorbeeld negatieve gebeurtenissen, angsten, emoties, trauma’s maar ook door onbewust overgenomen angsten van onze ouders: thema’s die soms generaties lang blijven spelen. De behandeling kan bestaan uit één of meerdere alternatieve therapieën die op dat moment nodig zijn. Uit ervaring is gebleken dat Sensi-therapie vaak in enkele sessies resultaat geeft. Het helpt je bij burn-out, stress, depressie, slaapproblemen, gedragsproblemen, angsten, onzekerheid, moeheid, allergieën, migraine, ADHD, autisme, eczeem, astma,etc.

Sensi-Therapie haalt uit het lichaam wat er niet thuis hoort en wat te kort is wordt aangevuld.

Sensi-Therapie behandelt de hele mens en niet (alleen) zijn ziekte

SOORT BEHANDELING

Voormeting

Om te weten wat uw lichaam nodig heeft, wordt er eerst een standaard vragenlijst afgenomen. Bij deze vragenlijst gebruik ik de biosensor. De biosensor is een apparaat dat door middel van uitgezonden energie van het lichaam trillingen opvangt. Deze trillingen geven bijvoorbeeld aan welke behandeling nodig is of dat er sprake is van allergieën. Aan de hand van deze voormeting stellen we de behandelonderdelen samen en begint de therapie.

Holistic pulsing

Dit is een zachte massagetechniek waarbij het lichaam wordt gepulst in een op de persoon afgestemd ritme. Deze pulsen bestaan uit een combinatie van wiegende, rollende en strekkende bewegingen. Door de ritmische bewegingen ervaar je algehele ontspanning en bewustwording van de gevoelens in je lichaam. Je ligt hierbij gekleed op een massagetafel.

Edelsteentherapie

Hierbij worden edelstenen op en rond het lichaam gelegd. Dit ondersteunt verschillende processen zoals inzicht krijgen in onderliggende thema`s en wordt vaak als helend ervaren.

E.F.T.

De Emotional Freedom Techniek is een kloptechniek die is gericht op het vrijmaken van emotionele ladingen. Deze techniek is toepasbaar bij klachten zoals angst, verdriet, trauma`s, lichamelijke klachten en verslavingen. Het doel van E.F.T. is loslaten van negatieve emoties en lichamelijke pijn.

Drukpuntmassage

Bij drukpuntmassage wordt er gewerkt op de energiebanen (meridianen) in je lichaam. Het drukken op specifieke meridiaanpunten maakt dieper liggende emotionele ladingen los om het helingsproces te bevorderen. Door samen te kijken naar het thema achter deze meridiaanpunten kunnen blokkades effectief worden opgeruimd.

Edelstenen

Het dragen van een edelsteen kan bijdragen aan het oplossen van een blokkade. Welke edelsteen bij jouw thema past, wordt met de Biosensor uitgemeten.

Remedies

Remedies zijn flesjes met druppels op basis van bloesem en edelstenen. Een remedie ondersteunt de uitgevoerde behandeling en versnelt het proces door het thema ‘in de week te zetten’. Deze remedies stemmen af op hedendaagse ziektes en kwalen.

Orthomoleculair

Soms ontstaan er in je lichaam tekorten van bepaalde voedingsstoffen. De orthomoleculaire behandeling brengt concentraties van lichaamseigen vitaminen en mineralen weer in balans. Wat de tekorten zijn, wordt uitgemeten met de Biosensor.

Diëten

Een tijdelijk uitgemeten dieet brengt het voedingspatroon weer in balans. Hierbij worden verschillende voedingsstoffen op elkaar afgestemd. Documenten die je kunt downloaden met meer informatie over twee soorten diëten:

Hhypoglycemie dieet (pdf)
Hypoglycemie – basisch (ontzurend)dieet (pdf)

Voeding en allergiemeting

Als een lichaam teveel ‘foute’ voedingsstoffen binnen krijgt, reageert het hier negatief op. Een meting met de Biosensor geeft aan welke ‘foute’ voedingsstoffen er tijdelijk niet gegeten mogen worden. Na een bepaalde tijd is het lichaam weer bestand tegen deze voedingsmiddelen.

Voetreflexologie

De voeten zijn een afdruk van ons hele lichaam. De voetreflexologie bestaat uit het licht aandrukken van diverse drukpunten op en onder de voet of een massage om bijvoorbeeld spanning weg te laten vloeien.

Reiki

Reiki is een natuurlijke geneeswijze, die toegepast wordt om een positieve invloed uit te oefenen op lichaam en geest. De energie die doorgegeven wordt door de handen van de behandelaar, vindt zelf een weg door lichaam en geest van de cliënt. Deze energie heeft een voedende en harmoniserende werking op de energiebanen. Het doorgeven van deze energie kan zowel door directe handoplegging als op afstand. Ik sluit een behandeling altijd af met Reiki.

TARIEVEN

  • Een consult voor Sensitherapie kost € 95,- , de duur van een consult is 1 1/2  uur.
  • Voor jonge kinderen duurt een consult 1 uur en kost € 65,-
  • Prijzen voor de behandeling (particulier/ individueel) zijn vrijgesteld van BTW
  • Prijzen, zakelijk (denk bijv. aan werkgevers) exclusief 21% BTW
  • Een uitgemeten remedie vanaf € 15,-  inclusief 9 % BTW

 

VERGOEDING

Therapie bij NormaSense wordt (gedeeltelijk) vergoed door verschillende ziektekostenverzekeraars en valt onder de aanvullende verzekering/ alternatieve therapie. Informeer hiervoor bij je eigen ziektekostenverzekeraar. De prestatiecode is 24513, behandeling lichaamsgerichte psychotherapie.
Alleen individuele en curatieve therapie wordt vergoed en erkent door de beroepsorganisatie.
Er is geen verwijzing van de huisarts nodig en je eigen risico vervalt niet.
Vragen of interesse? Bel of mail gerust!
06 405 68 103
info@normasense.nl

Adres

Beerseweg 19A, 5443 NL, Haps